Når noen spør meg hva jeg skal studere har jeg ikke noe godt svar å gi. De to siste årene har jeg gått omtrent rundt meg selv for å prøve å finne det ut. Jeg har sett på skoler i USA, London og her hjemme. Det er så utrolig mye å velge mellom. Skal jeg velge noe der jeg garantert får jobb i ettertid, eller skal jeg velge noe jeg brenner for? Vil jeg takle et stort studielån? Stress! Derfor har jeg gitt meg selv litt ekstra tid, og valgt å ta et friår. Jeg kommer til å jobbe fra sommerferien og frem til februar, og etter det reiser jeg til New York. Mens jeg har sett på disse skolene har jeg alltid hatt Gateway i bakhodet. Jeg har alltid hatt lyst, men har tenkt at det er altfor dyrt. Nå har jeg altså hoppet på likevel.

Credit: siljebredesen.com

Gateway College tilbyr studier i utlandet. Man kan velge å reise til Cape Town, Sydney, Bali, Paris, Brasil, Mexico eller New York, sånn som meg, og her kan man velge mellom mange forskjellige morsomme studier. Studiet jeg har valgt har nylig endret navn til Fashion Management & Entrepreneurship. Studiet går over 3,5 måned og jeg kommer til å ha fag som moteledelse, entreprenørskap, markedsføring og businessengelsk. Det har alltid vært en drøm å få bo i New York, og nå får jeg endelig gjort det, samtidig som jeg får studiepoeng! Fantastisk, huh? :-D

Hittil vet jeg ikke så veldig mye. Jeg meldte meg på studiet i februar (?) og har signert kontrakt og betalt den første regningen fra Gateway, og er sikret plassen. Har ikke ordnet med leilighet og sånne ting ennå, men jeg har allerede en roomie, nemlig Synne :-D Har aldri møtt hverandre før, men det kommer nok til å gå bra! Vi har tenkt å bo på Silver Towers, et superfancy leilighetskomplekt midt på Manhattan. Det blir så kult :-D Bortsett fra henne kjenner jeg bare en person som skal på det samme studiet som meg, men det er kanskje greit også. Man reiser ikke så langt for å bare være sammen med mennesker man kjenner. Jeg vil bli kjent med mange nye mennesker!

Gleder meg så utrolig mye til å reise! New York har så mye å by på, så jeg tror oppholdet kommer til å bli helt fantastisk. Vet at de som går dette studiet nå har klaget på lokalet og undervisningsopplegget, men det virker som Gateway har ordnet opp i dette nå, så det bekymrer jeg meg ikke for.

Er det flere som skal reise samtidig som meg?