Mens jeg var i New York skrev jeg et langt innlegg om alt rundt reisen dit; Hvor jeg bestilte flybillett, hvordan jeg fant leilighet, hvordan mye jeg hadde i lommepenger osv. Dette innlegget finner dere her. Men for min del ble ikke oppholdet akkurat slik jeg hadde tenkt så jeg tenkte å si litt om det også.

Flybillett

Her har jeg ingenting å klage på. Icelandair må være det beste flyselskapet jeg har reist med, og bortsett fra damen i innsjekkingen på JFK har jeg aldri fått bedre service heller. Jeg valgte som dere vet å reise hjem tidligere enn planlagt av forskjellige grunner, og det var ordnet på et kvarter. De svarte på mailen min selv om det var midt i helgen og endret flybilletten min helt gratis! Å mellomlande på Island var også mye bedre enn for eksempel London synes i alle fall jeg. Keflavik er også en litt mindre flyplass og man føler seg litt tryggere enn på for eksempel Heatrow der det kryr av mennesker.

Leilighet

Med leiligheten gikk vi på en skikkelig smell. Jeg var på forhånd klar over at standarden i New York er langt i fra som i Norge, men likevel ble jeg skuffet over hvordan det så ut der. Leiligheten var liten og det var akkurat plass til to mennesker, og vi hadde problemer med at strømmen gikk hele tiden og at varmtvannet forsvant i mange uker (4-5 uker tilsammen tror jeg). Man kunne ikke føne håret uten å skru av airconditionen og alt lyset i hele leiligheten og likevel måtte man være forsiktig, og i tillegg streiket TVen vår etter en ukes tid. Utleierne våre tok ingen ting seriøst og var ikke særlig hjelpsomme. Vi måtte krangle med dem i en uke før de kom for å skifte ei lyspære blant annet, og de tok ikke ansvar for varmtvannet eller noen ting. De vil heller ikke gi oss penger tilbake for alle feilene på leiligheten.

Som jeg skrev i forrige innlegg leide vi gjennom APT212 Inc. som vi fikk anbefalt av Gateway, men jeg vil fraråde noen å gjøre det samme for maken til rotete firma skal man lete lenge etter. Jeg sendte også en mail til Gateway og fortalte om vår opplevelse med APT212 og frarådet dem å anbefale dem til studentene sine for jeg unner ingen å oppleve det samme som vi gjorde. Så hvis du reiser med Gateway – bo på Silver Towers! Der får man i alle fall det man betaler for. Skulle jeg reist dit på samme måte igjen tror jeg at jeg heller ville bodd på The Markle. På den måten er det også enklere å bli kjent med folk.

Når det kommer til beliggenhet er Soho et veldig fint område å bo i. Vi bodde i Little Italy på Mulberry Street og bodde nesten rett ved siden av Broadway så vi hadde alt vi trengte rett i nærheten. Jeg tror at så lenge man holder seg unna området som Harlem og Bronx så har det ikke så mye å si hvor du bor for subwayen går over alt uansett.

Budsjett og sparing

Mitt beste råd her er å spare mer enn du tror at du kommer til å bruke for pengene flyr! Da jeg kom hjem prøvde jeg å tenke igjennom alt jeg hadde kjøpt og ble rett og slett ganske kvalm, haha. På en annen side har jeg fått kjøpt ting som jeg har ønsket meg i mange år og som jeg kommer til å få mye glede av, så selv om min første tanke var å selge unna noen av tingene igjen tror jeg at det blir til at jeg beholder dem.

Uteliv

Aldersgrensen på utesteder i USA er 21 år, men det er likevel ikke noe problem å komme inn hvis man har en promotør. Som regel kan man bare stå utenfor utestedet også kommer promotører bort til deg og spør om du vil bli med dem, så det er ikke noe problem, men man bør likevel være litt forsiktig. Mulig at jeg er litt nervøs av meg, men flere av de blir litt pågående og da holdt jeg meg heller unna. Flere av dem er mellom 30 og 40 og da blir det litt i drøyeste laget for meg i alle fall. Flere inviterer deg med til for eksempel The Hamptons og på andre fester og vi ble invitert med til The Hamptons et par ganger, men for meg var ikke det noe å lure på. Jeg takket nei. Å dra avgårde til et sted jeg aldri har vært med menn i 40-årene fristet ikke så veldig, uansett hvor fint hus de enn har, så man bør være litt forsiktig. Men selvfølgelig, hvis man bare har tenkt seg på byen går det helt fint altså! :-)

Diverse

Noe som overrasket meg litt var at det var vanskeligere å bli kjent med folk enn jeg hadde trodd. Amerikanere generel er veldig åpne og inkluderende, men New York er en hektisk by og folk er alltid på farten så det er ikke like enkelt å bli kjent med folk. Dette tror jeg også er fordelen med å bo for eksempel The Markle. Der bor man med andre jenter på omtrent din egen alder og som kanskje er i samme situasjon som deg, mens hvis man velger å bo i leilighet slik jeg gjorde er det ikke like enkelt å banke på hos naboen. Tro meg, jeg prøvde det en gang og fikk det rareste blikket tilbake haha. For meg som er under 21 var det ikke bare å gå inn på en bar heller, men man har jo muligheten til å bli kjent med noen hvis man drar ut med en promotør da.

Sånn bortsett fra det er vel mitt beste råd hvis man skal reise så lenge som jeg gjorde å reise alene eller sammen med en god venn/venninne som man har kjent lenge, eller i alle fall kjenner godt. Skriv en liste over ting du har lyst til å gjøre mens du er der, og ha alltid med deg adressene til de stedene pluss et lite kart (i alle fall i begynnelsen). Jeg kjøpte meg en liten notisblogg der jeg skrev ned navn på butikker, restauranter og diverse steder jeg ville dra til som jeg alltid hadde med meg i vesken. På den måten kunn jeg alltid bla opp der hvis jeg ikke visste hva jeg skulle fylle dagen med!

Håper dette hjalp litt :-) Har du noen spørsmål utover det som står over her så er det bare til å spørre! Det kommer også en shoppingguide ganske snart.