Dette innlegget har jeg lovet lenge og endelig har jeg fått surret meg til å skrive det! På New York-turen ble jeg veldig mye bedre kjent med byen og jeg fant mine favorittsteder, og selvsagt også mine favorittsteder å shoppe så jeg tenkte å dele det med dere :-) Mange reiser til New York så det kan kanskje være greit å ha en shoppingguide med noen tips til hvor man burde gå, sant? Jeg har valgt å dele opp guiden etter område for å gjøre den mer oversiktlig. Til tross for at jeg var i NYC i 7 uker rakk jeg ikke å bli like godt kjent med alle stedene, men jeg vil i alle fall komme med tips til de stedene jeg har vært :-)

Vi begynner med et kart over Manhattan for de som ikke er like kjent med de forskjellige områdene! Den lille rosa prikken er der jeg bodde mens jeg bodde i byen, på Mulberry og Broome, altså der de to gatene krysser. Mens jeg var i NYC hadde jeg alltid med meg en liten notisbok med adresser til steder jeg ville innom i tillegg til et subwaykart, noe som anbefales så man er sikker på å ikke glemme noe, men husk å notere HVOR på gaten stedet du skal til ligger. Hvis du kun skriver opp husnummer, for eksempel 745 Broadway, kan du risikere å gå i evigheter så skriv ned den kryssende gaten også :-) Dette bildet viser bare en liten del av Manhattan, men trykk på bildet for å se det større (hentet fra mapsof.net).

Som dere ser på kartet bodde jeg i Little Italy-delen, like ved Soho som fort ble et av mine favorittsteder. I Soho finner man alt fra designerbutikker til Topshop som nok er grunnen til at mange trekker hit. Broadway går gjennom Soho, men likevel er dette et ganske rolig område så fort man går til en av sidegatene som Mercer Street eller Greene Street. Her er noen av mine favorittbutikker i Soho:

 • Alexander Wang flagship store 103 Grand Street (og Mercer Street).
 • Mulberry 134 Spring Street (og Wooster Street).
 • Chanel 139 Spring Street (og Wooster Street).
 • Miu Miu 100 Prince Street (mellom Mercer og Greene St.)
 • What Goes Around Comes Around 351 West Broadway (Broome Street) – vintagebutikk.
 • LF Store 149 Spring Street (mellom W Broadway og Wooster St.) – selger bl.a. Jeffrey Campbell, vintage Levi’s osv.
 • Dash 149 Spring Street (og Greene Street).
 • Topshop 478 Broadway (og Broome Street).
 • Bloomingdale’s 504 Broadway (og Broome Street) – department store som selger alt fra klær til parfyme.
 • Barney’s CO-OP 116 Wooster Street (og Prince Street).
 • Victoria’s Secret 565 Broadway (og W Houston Street).
 • Allsaints 512 Broadway (og Spring Street).
 • Acne 33 Greene Street (og Grand St).
 • Sephora 555 Broadway (og Prince Street).
 • Club Monaco 520 Broadway (og Spring Street).
 • Free People 99 Spring Street (og Mercer Street).
 • Kirna Zabete 96 Greene Street (mellom Prince og Spring).
 • Michael Kors 101 Prince Street (mellom Mercer og Greene) – utrolig god service!
 • A Second Chance 155 Prince Street (W Broadway) – har et ganske godt utvalg i vintage Chanel-vesker.
 • Urban Outfitters 628 Broadway (E Houston Street).

Man finner også butikker som Zara, H&M, American Eagle, Steve Madden i dette området :-) Soho er et område der det er mye å se og timene går fort, så pass på å stikke innom Delicatessen (54 Prince Street og Lafayette) eller Mercer Kitchen (99 Prince Street og Mercer) for lunsj eller middag. Her er du garantert god mat!

Hvis du er som meg og var/er fan av seriene The City og The Hills så har du nok hørt om Kelly Cutrone og People’s Revolution? De har kontorer i Soho så det kan jo også være gøy å sjekke ut. Kontorene til People’s Revolution finner du på 62 Grand Street mellom Wooster og W Broadway. Pass også på å sjekke ut NY Ink/Wooster Street Social Club på 42 Wooster Street mellom Grand og Broome St.

I en hektisk by som NYC er det fint å kunne trekke til litt roligere plasser i blant og West Village er nettopp et av de stedene. I West Village er det en helt annen atmosfære enn andre steder på Manhattan, et helt annet tempo og man føler nesten at man er i en liten boble. Her finnes det masse å se på; små vintagebutikker, koselige restauranter og caféer, men også designerbutikker som Marc by Marc Jacobs, Michael Kors, Mulberry og Burberry. Et must når man er i West Village er selvfølgelig å finne Carrie-trappene (64 Perry Street). Det er også her man finner den kjente Magnolia Bakery (401 Bleecker Street og W 11th St.) som ble vist i Sex and the City (det finnes flere andre steder på Manhattan) og den svenske godisbutikken Sockerbit (89 Christopher St.). Alle disse tingene finner man enkelt hvis man følger Bleecker Street nedover.

Et annet tips hvis du skal til West Village er å gå innom The Market NYC/Young Designers’ Market (159 Bleecker Street og Thompson St.) hvor unge designere selger egendesignede smykker, t-skjorter osv, men også litt vintageklær. Her kan man finne mye spennende og noe ikke mange andre har. Jeg gikk innom her flere ganger og fant masse fine smykker og ringer. Galleri Sand ligger også i West Village hvis du interesserer deg for kunst (277 West 4th Street).

Trenger du en pause fra all gåingen? Kjøp med lunsj og nyt den i en av parkene ved Hudson River (følg f. eks. W 10th Street eller Christopher St. vestover), eller gå til en av de mange restaurantene i området. Langs Bleecker Street finner du for eksempel Sushi Samba og 5 Guys Burgers. Jeg fikk dessverre ikke muligheten til å teste noen av disse, men jeg har hørt mye bra om begge deler!

På kartet står det Chelsea, men de går litt over i hverandre, i alle fall i denne guiden. Nå merker jeg at jeg gjentar meg selv mye, men Meatpacking er utrolig fint! Også et mye roligere sted enn for eksempel Midtown og et perfekt sted å gå hvis man vil slippe unna alle turistene. Noen av New Yorks beste utesteder ligger her og hvis du også fulgte med på The City er det her Whitney Port jobbet – Diane von Furstenberg har nemlig kontoret og flagship store her! Ta subwayen til 13th Street og gå til 14th Street. Her finner du Alexander McQueen, Moschino, DvF og Tory Burch, men også Apple. En liten gåtur unna finner du Balenciaga-butikken også, på 542 West 22nd Street mellom 10th og 11th Avenue. En kjempestilig butikk som helt klart er verdt et besøk! Følger man 14th Street Union Square er også et område med en del butikker. For å komme dit følger du bare 14th Street østover.

Flere kjente restauranter ligger i Meatpacking som Pastis (9 9th Avenue), Buddakan (75 9th Ave mellom 15th St & 16th St), The Standard Grill (848 Washington Street og W 13th St), så sørg for å reservere bord på en av disse mens du er i byen. En annen ting man må sjekke ut mens man er i Meatpacking er High Line Park, parken som er bygget på gamle togskinner over bakken. Et fint sted å slappe av innimellom all shoppingen og sightseeingen.
Midtown er helt klart stedet du treffer på flest turister når du er i New York. Jeg har tatt meg friheten til å slå sammen Midtown West, Midtown East, Garment District, Theatre Disctrict og Murray Hill her for at dette ikke skal bli verdens lengste reiseguide (er godt på vei) Jeg har laget en liste med diverse turistattraksjoner man finner i dette området:
 • Empire State Building 350 5th Avenue (og 34th Street).
 • Top of the Rock Inngang på 50th St mellom 5th og 6th Avenue – inngang $25 for voksne.
 • Macy’s på Herald Square 34th St og 6th Avenue – ja, jeg ser på Macy’s som en turistattraksjon, haha.
 • MoMA 11 W 53rd St (mellom 5th og 6th Avenue).
 • Radio City Music Hall 1260 6th Avenue (og 50th St).
 • Grand Central Park Avenue og 42nd Street – ankomsthallen er utrolig fin!
 • Bryant Park 41 West 40th Street (og 6th Avenue/Avenue of the Americas).
 • Times Square Broadway og 42nd Street.
 • New York Public Library Rett bak Bryant Park.
 • Madison Square Garden 4 Pennsylvania Plaza (32nd St og 7th Avenue/Fashion Avenue.
 • Chrysler Building 405 Lexington Avenue mellom 42nd og 43rd St.
 • Saks 611 5th Avenue og 49th Street.

Husk at på de ulike turistattraksjonene, og da mener jeg spesielt Empire State Building og Top of the Rock, kan det være lange køer så møt opp tidlig! På Broadway rundt Times Square finner du mange morsomme butikker også så sjekk ut de mens du er i området, for eksempel Disney-butikken og M&M-butikken. Forever 21 har også en gigantisk butikk på Times Square som du absolutt bør sjekke ut. For dem som ikke er så kjent med Forever 21 så er det litt som H&M, bare med mye større utvalg og veldig lave priser! Noe som også kan være stas er å besøke Sjømannskirken (317 E 52nd Street mellom 1st og 2nd Avenue). Jeg gjorde det flere ganger mens jeg var i NYC og det var like hyggelig hver gang. De har grillkveld på søndager så ta turen innom da :-)

Alle Gossip Girl fans er jo kjent med Upper East Side, ikke sant? Dette er området hvor de mer velstående bor, og hvis du ser på kartet strekker dette området seg fra 59th Street og opp til 96th Street på østsiden av Central Park. Mange turister trekker hit pga. Central Park og shoppingen i området, men det er likevel et litt annet tempo enn i Midtown. Her kommer det litt an på hvor du går. Drar du til Abercrombie & Fitch på en lørdag på sommeren må du for eksempel regne med å stå i kø rundt kvartalet bare for å komme inn.
På Upper East Side finner du mange designerbutikker og department stores, noe jeg alltid synes det er like gøy å gå innom bare for å se, men også mange av kjedebutikkene som Zara, H&M, Aldo, Steve Madden, Victoria’s Secret osv. Noen av disse ligger under 59th Street, men jeg skriver de likevel opp her fordi jeg forbinder de mer med Upper East. Her er en liste med mine favorittbutikker i området:
 • Victoria’s Secret 722 Lexington Avenue og 58th Street.
 • Nike Town 6 East 57th Street og Madison Avenue.
 • Bergdorf Goodman 754 5th Avenue og 58th Street.
 • Barney’s 660 Madison Avenue og 61st Street.
 • Miu Miu 11 East 57th Street og 57th Street.
 • Bloomingdale’s 1000 3rd Avenue mellom 59th og 60th Street.
 • Apple Store 767 5th Avenue mellom 58th og 59th Street.
 • Tiffany’s 727 5th Avenue og 57th Street.
 • Louis Vuitton 1 East 57th Street og 5th Avenue.
 • Chanel 737 Madison Ave og 64th Street.
 • Hermès 691 Madison Avenue og 62nd Street.
 • Intermix 1003 Madison Avenue og 78th Street.
 • A Second Chance 1109 Lexington Avenue og 78th Street.
 • Mulberry 605 Madison Avenue og 58th Street.
 • Christian Louboutin 965 Madison Avenue og 75th Street.
 • Urban Outfitters 999 3rd Avenue og 60th Street.

Visste dere forresten at Essie (35 E 56th Street) har åpnet sin egen flagship salon på Upper East Side? Det irriterer meg fremdeles litt at jeg ikke fikk gått innom der så dra innom her hvis du vil ha en manikyr eller pedikyr. Vær dog obs på at det er ganske overpriset og at man kan få det mye billigere dersom man går til en helt vanlig neglesalong!

I tillegg til alle de flotte butikkene er det mye annet gøy å se på i området for her finner man nemlig flere av de mest kjente muséene som Metropolitan Museum of Art (5th Avenue og 81st Street) og Guggenheim (1071 5th Ave og 88th Street), men også andre morsomme ting som Dylan’s Candy Bar (1011 3rd Avenue og 60th Street), en av verdens største godisbutikker, og Central Park Zoo (66th Street og 5th Avenue).  Dersom du krysser Central Park til Upper West Side finner du American Museum of Natural History (Central Park West på 79th Street), et annet museum som virkelig er verdt et besøk.

Litt sulten? Mens du er i byen er du nesten nødt til å reservere bord på Tao også – her har de så utrolig god mat til en veldig allright pris :-) Make sure to order crispy orange chicken og jeg kan også anbefale sjokoladefondanten til dessert – YUM! Og mens vi snakker om dessert – Du finner også Ladurée på Upper East Side på 864 Madison Avenue og 71st Street.

Dette området ligger helt sør på Manhattan, og for å være helt ærlig så var det ikke et sted jeg brukte mye tid, men det er likevel noen ting man bør få med seg mens man er i storbyen :-) Her er noen tips:

 • Brooklyn bridge Ta turen over til Brooklyn for litt vintageshopping på Beacon’s Closet og spis pizza på en av NY’s beste pizzeriaer – Lombardi’s!
 • Wall Street
 • Ground Zero/9/11 Memorial husk å bestille billetter på forhånd!
 • Statue og Liberty ta ferge ut til Ellis Island og Liberty Island.

Fordi jeg var i byen så lenge fikk jeg god tid til å bli ordentlig kjent og til å plukke opp et par tips og triks.

 • Lever klærne til et vaskeri før du reiser. Noe jeg fort skjønte var at veldig få New Yorkere vasket klærne sine selv. De aller fleste leverer klærne til vaskerier (ja, til og med undertøy!) og det koster så og si ingen ting. Før jeg reiste tilbake leverte jeg alt skittentøyet mitt til vask og betalte $9 for å få alt vasket og strøket. Hvor kjekt er ikke det? Noe av det kjedeligste med å komme hjem fra ferie er jo å pakke ut igjen, så det var utrolig deilig å slippe å tenke på at jeg måtte vaske tøy når jeg kom hjem igjen! Husk at det kanskje tar 1-2 dager før vasken er klar så være ute i god tid just in case :-)
 • Bestill mat/bordreservasjoner online. Et annet tips hvis du ikke er så glad i å ringe til restauranter for å gjøre bordreservasjoner er å gå inn på opentable.com. Her kan man reservere bord så og si over alt og man trenger ikke engang å ringe. Har du lyst til å være skikkelig amerikaner en dag og bestille takeout kan du bruke grubhub.com. Her kan du søke på akkurat hva slags mat du vil ha og få det levert på døren for rundt 80 kroner!
 • Ta en skikkelig spa-dag! Selv tok jeg manikyr og pedikyr kun én gang, men jeg skulle ønske jeg gjorde det flere ganger. Slike salonger finner man over alt og det er BILLIG i forhold til hva det koster her hjemme. Prøv også å få ordnet sminken hos Sephora eller gå til en Blow-salong og få ordnet håret.
 • Kjøp subwaykort med en gang! Man kan ta subwayen over alt og subwaysystemet er veldig enkelt å lære så dette er virkelig en god investering!
 • Bestill hotell i GOD TID! Jo nærmere avreisedagen du kommer desto dyrere blir det, så du kan spare mye på å være tidlig ute med å bestille hotell. Familien min bruker ofte hotwire.com når vi bestiller hotell i USA, og det er kjempelurt for her kan man virkelig spare penger. Hotell i NY er generelt sett veldig dyrt. Bestiller man gjennom Hotwire får man ikke vite navnet på hotellet før man bestiller, men man får se prisen per natt, i hvilket område hotellet ligger og hvor mange stjerner det har. Selvfølgelig er dette litt risky da man aldri kan vite sikkert hva slags hotell man havner på, men vær da nøye med å velge et hotell med mange stjerner. Vi bestiller som regel 4-stjerner og har aldri vært misfornøyde. Mamma og pappa bestilte hotell i NY gjennom Hotwire i sommer og havnet på et kjempefint hotell i Midtown!
 • Pakk med gode sko. Det blir mye gåing så gode sko er crucial. Jeg hadde også alltid med meg gnagsårplaster på tur fordi jeg får gnagsår av så og si alle sko.
 • Få med deg en musikal eller to på Broadway – nok en ting jeg angrer på at jeg ikke gjorde. Dette koster litt, men det er helt klart verdt det!
 • Lei sykler i Central Park eller bare sett av noen timer til å gå rundt. Parken er utrolig stor og det er så mye fint å se på. Hva med å ta lunsj i parken en dag?
 • Dra på marked. Undersøk litt på nett først og skriv ned adresser og åpningstider til diverse flee markets.
 • Ta subway til Coney Island. Coney Island har badestrand og fornøyelsespark så sett av litt tid her!
 • Ha med pass eller førerkort. På noen butikker får man turistrabatter så dette kan lønne seg! Jeg sparte for eksempel noen hundrelapper på Bloomingdale’s da jeg kjøpte Marc by Marc Jacobs-vesken min på denne måten. Slike rabatter får man også hos Macy’s.
 • Reis på våren eller høsten! Nå har jeg selv vært i New York to ganger på sommeren og det kan bli helt umenneskelig varmt så neste gang blir det nok til at jeg reiser på høsten for å få mest ut av turen. Å gå 8 timer om dagen i klamt vær er i alle fall ikke min greie, og det blir det fort i en by med så mange høye bygninger.

 

Oooog nå tror jeg at jeg er ferdig. Dette ble jo tidenes lengste blogginnlegg, men jeg håper at dere som orket å lese igjennom alt sammen fikk noen tips? :-) Som sagt tilbrakte jeg ikke like mye tid på alle områdene så her har jeg kun skrevet om de stedene jeg oppholdt meg mest. Dersom du bare skal til New York i noen dager er det selvfølgelig umulig å få med seg alt dette, men skriv en liste over ting du har lyst til å gjøre + adresser til stedet og ta denne med deg. Det kommer alltid til å dukke opp ting på veien og det er nettopp det som gjør New York så spesielt! Noe mer du lurer på? Bare spør i vei så skal jeg svare så godt jeg kan <3