vesker201. Alexander Wang Rocco 2. Proenza Schouler PS11 3. Balenciaga City 4. Alexander Wang Diego

Jeg fikk spørsmål i går om jeg kunne skrive et innlegg om hverdagsveskene mine, og det kan jeg naturligvis gjøre! Er det noe jeg liker å snakke om så er det jo nettopp vesker, hoho. Måtte gå en runde med meg selv for å klare å velge ut favorittene, men her har jeg altså plukket ut de fire jeg bruker mest.

Når jeg kjøper ei ny veske er det noen ting som er ekstra viktig for meg; den må være praktisk, dvs. den må romme en del og være enkel å ha med seg (jeg vil helst ha frie hender i stedet for å bære vesken i hånden/på armen), den må helst kunne lukkes igjen, skinnet må tåle en del (selv om jeg er superforsiktig med dem er det selvfølgelig en fordel) og den skal helst ikke være altfor tung. Og den må naturligvis være pen å se på, men det er jo en selvfølge! Å finne en veske som er alle disse tingene har vist seg å være ganske vanskelig, men det er de tingene jeg går utifra når jeg er på utkikk etter en ny. Alle de fire over er gode hverdagsvesker, men jeg tenkte jeg kunne skrive litt mer om hver enkelt og si hva jeg synes om dem. Hvis du er vurderer en av disse veskene håper jeg at jeg kan hjelpe til med å gjøre avgjørelsen litt lettere :)

vesker18Alexander Wang Rocco:

Denne vesken har jeg faktisk snart hatt i fire år, og den er fremdeles like fin! Litt slitt i hjørnene og på håndtakene, men det fine med mange av veskene fra Alexander Wang er at det ikke synes like godt pga. skinnet. Jeg vil si at den oppfyller de fleste av kravene/ønskene mine, bortsett fra at den er tung og at den må bæres på armen/i hånden. Da jeg kjøpte den hadde de nettopp begynt å selge Rocco med skulderstropp, og på den tiden synes jeg det så utrolig rart ut, så jeg valgte å kjøpe den eldre modellen uten skulderstroppen. Angrer litt på det i ettertid, men samtidig er det litt gøy å ha den siden de ikke lager dem uten skulderstropp lenger.

Fordeler: God plass (lite rom i siden og inni til å legge småting), ekstra robust, hvis jeg kan bruke det ordet, pga. naglene under som gjør at den ikke blir så slitt under, og glidelås som er et stort pluss.

♥ Ulemper: Tung og litt uhåndterlig, spesielt på shopping/reiser fordi man plutselig får veldig mye å bære på i tillegg til vesken.

vesker19Balenciaga City:

Denne kjøpte jeg på eBay i 2012. Vet at flere av dere liker den så hvis dere er på utkikk etter den samme så heter fargen Outremer og er fra 2010 hvis jeg husker riktig. En Balenciaga City var drømmevesken i mange år og da jeg så denne fargen MÅTTE jeg få tak i den. Nydelig veske, selv om jeg dessverre ikke bruker den så ofte. Jeg trodde at City-ene mine ville bli veldig mye brukt siden de i tillegg til håndtakene har skulderstropp, men jeg klarer ikke å ha de på skulderen uten at de faller ned, haha. Kan gå noen skritt, så sklir de ned. Mulig jeg har rare skuldre, hvem vet?

Fordeler: Veskene fra Balenciaga veier utrolig lite, skinnet er supermykt samtidig som det tåler en del hvis man tar godt vare på det. Den rommer mye og har både lomme på innsiden og utvendig, og glidelås. Pluss at den har skulderstropp. Følger også med speil.

Ulemper: Litt kort skulderstropp for min del, men ellers ikke noe negativt å si :)

vesker17Proenza Schouler PS11 Classic:

Den nyeste i samlingen! Har helt siden jeg kjøpte den irritert med grønn over at jeg kjøpte feil skinn, så jeg prøver å selge den igjen for å kunne kjøpe den jeg helst ville ha (annonsen finner dere her). Ellers ingen ting galt med vesken :) Elsker fasongen og at man kan sette den ned uten at den faller sammen, og størrelsen er perfekt. Jeg får fint plass til en stor lommebok (har en av de avlange Turnlock-lommebøkene fra MBMJ), så det er jeg fornøyd med. I tillegg til den får jeg plass til et lite kamera, nøkler, litt sminke, håndkrem og andre småting :) Den har også en liten lomme på baksiden av vesken som passer perfekt til mobilen (stort pluss å slippe å lete etter mobilen)!

Fordeler: Romslig uten å være for stor, lang skulderstropp som kan justeres, kan lukkes og veier lite. Veldig praktisk på f.eks. shopping hvis man vil ha hendene frie. Et lite ekstra rom foran i tillegg til mobillommen.

Ulemper: Skinnet tåler ikke like mye som de andre så man må være litt forsiktig (har i alle fall inntrykk av det, men her kommer det an på hva slags skinn man kjøper) og den knirker litt når man går pga. metallhengslene i sidene, haha.

vesker21Alexander Wang Diego:

Denne står på 2. plass, om ikke øverst, på listen over favorittvesker. Trodde i utgangspunktet at jeg ikke ville like den noe særlig fordi jeg synes fasongen var litt merkelig, men der tok jeg feil. Denne modellen rommer mye mer enn man skulle tro fordi den har hele fire rom, og siden alt har sin egen plass i vesken så roter man ikke bort ting like fort (synes hvertfall jeg). Den har ikke glidelås, men det skal likevel mye til før man mister noe ut av den :) Elsker også fargekombinasjonen på denne (fargen heter Latte hvis noen skulle lure) – passer til alt!

Fordeler: Robust skinn, og naglene under beskytter skinnet når man setter den ned. Kan bæres både på skulderen og på armen, og den rommer mye. Ganske praktisk på tur, sett bortifra at den er litt tung.

Ulemper: Som sagt litt tung (ca. samme vekt som Rocco), men enklere å håndtere pga. skulderstroppen. Den faller sammen når man setter den ned, så man må passe litt på hvor man setter den fra seg.

Dette ble jo rene veskeguiden, men jeg håper dere liker innlegget og at dere får noe ut av å lese det :) Har kanskje vært litt pirkete på en del ting, men regner med at dere heller vil høre min ærlige mening enn kun det positive? Håper i alle fall det. Hvis dere har noen flere spørsmål så spør i vei!